מניעת התקפי חרדה

כדי להפחית את התרחשותם של התקפי חרדה, שקול את אמצעי המניעה הבאים:

 

  • הגבל חומרים ממריצים: הימנעו או הפחיתו מצריכת חומרים ממריצים כמו סיגריות, קפה וחומרים אחרים בעלי השפעות מעוררות. אלה יכולים להגביר את הסבירות להתקפי פאניקה, במיוחד אצל אנשים עם רגישות יתר.
  • עסוק בפעילות גופנית סדירה: פעילות גופנית סדירה מסייעת להרפיית הגוף ולשחרור מתחים. זה מאפשר לך להכיר יותר את תגובות הגוף שלך ולהשיג שליטה טובה יותר עליהן, מה שיכול לסייע בניהול והפחתת תדירות התקפי הפאניקה.
  • פני לטיפול פסיכולוגי: שקלו לקבל טיפול פסיכולוגי מקצועי. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא גישה מבוססת ראיות המספקת חינוך פסיכולוגי, מסייעת בהבנה וניהול של תגובות חרדה באמצעות אימון וחשיפה, ויכולה להיות יעילה בטיפול בהפרעות חרדה ופאניקה. טכניקות טיפוליות משלימות כמו דמיון מודרך, היפנוזה וביופידבק עשויות לשמש גם בטיפול פסיכולוגי כדי לטפל במצבים הקשורים לחרדה.

 

על ידי יישום אמצעי מניעה אלה ופנייה לטיפול מתאים, אתה יכול לפעול להפחתת התרחשותם של התקפי חרדה וניהול חרדה בצורה יעילה יותר.

ניתן לשלב טיפול תרופתי בחרדה עם טכניקות הרפיה וטיפול פסיכולוגי כדי להתגבר על חרדה מתמשכת. קיימות שתי קבוצות של טיפולים תרופתיים בחרדה:

 

  • תרופות לטיפול מונע לטווח ארוך: אלו כוללות תרופות נפוצות כמו ציפרלקס, פרוזאק, רסיטל, אפקסור ואיקסל. הם אינם מספקים הקלה מיידית ויש ליטול אותם באופן קבוע במשך זמן רב, בדרך כלל 2-6 שבועות כדי להרגיש את האפקט הטיפולי. יש להמשיך בתרופות אלו גם לאחר שהתגברו על החרדה ויש להפסיק אותן רק בפיקוח רפואי.
  • תרופות הרגעה לטיפול מיידי: אלה כוללים בנזודיאזפינים כמו Xanax, Loriven ו-Acival. הם מספקים הקלה מהירה ונלקחים רק כאשר החרדה גוברת. עם זאת, הם יכולים להיות ממכרים. המטרה היא להשתמש בהם בתדירות נמוכה יותר בעזרת טיפול פסיכולוגי ותרופות מונעות.

 


התקפי פאניקה הם ביטויים עזים ומיידים של הפרעות חרדה. לעומת זאת, הפרעות חרדה הן מתמשכות אך אינן אינטנסיביות. הפרעות חרדה כרוכות בדאגה ובציפייה לאיומים פוטנציאליים, המשפיעות על התגובות הפיזיות, ההתנהגות והרגשות של האדם. ישנן הפרעות משנה שונות בתוך הפרעות חרדה, כל אחת מאופיינת בפחדים ספציפיים, התנהגויות הימנעות ומחשבות ייחודיות. דוגמאות כוללות חרדה חברתית, אילמות סלקטיבית, אגורפוביה, חרדה כללית, חרדת בריאות, התקפי חרדה ופוביות ספציפיות.

דילוג לתוכן